ALGEMENE
INFORMATIE

CONTACT

Wilt u contact opnemen? Mail naar

info@mijnschoolisuniek.nl

FAQ

Wat is de aanleiding van dit project?

De aanleiding van dit project is de honderdjarige herdenking van de Pacificatie, waarmee een einde kwam aan de schoolstrijd in Nederland. Het Onderwijsmuseum wil met dit project de diversiteit in het Nederlandse onderwijsveld in beeld brengen, precies honderd jaar na de Pacificatie van 1917.

Wat zijn de kosten om aan dit project deel te nemen?

Dankzij de financiering vanuit het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is alles rondom dit educatief project volledig kosteloos.

Door wie is dit project geïnitieerd?

Dit project is een initiatief van het Nationaal Onderwijsmuseum te Dordrecht. Het museum heeft, met meer dan 390.000 voorwerpen, de grootste onderwijscollectie ter wereld. Uniek, net als artikel 23 uit onze grondwet over de vrijheid van onderwijs dat ten grondslag ligt aan de diversiteit in het Nederlandse onderwijs.

Voor wie is dit project bedoeld?

www.mijnschoolisuniek.nl is bedoeld voor alle basis- en middelbare scholen in Nederland. Het richt zich specifiek op groepen 7 en 8 uit het primair onderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Hoe maak ik een SCHOOL-ID aan?

Maak een SCHOOL-ID aan door op de homepagina de aanmeldknop aan te klikken. Na het invullen van de schoolgegevens en het aanvaarden van de voorwaarden, wordt een bevestigingsmail verzonden naar het opgegeven werkmailadres. Pas na bevestiging is de registratie voltooid.

Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord vergeten ben?

Geef tijdens het inloggen aan dat u het wachtwoord van uw SCHOOL-ID bent vergeten. Na het invullen van uw e‑mailadres ontvangt u per e‑mail instructies hoe u een nieuw wachtwoord maakt.

Kan ik met een ander e-mailadres dan mijn werkadres aanmelden?

Aanmelden met een ander e-mailadres dan een werkadres is mogelijk. De aangemelde mailadressen worden gecontroleerd op anomalieën. Voor het behoud van het SCHOOL-ID is het dus aan te raden een werkadres te gebruiken.

Ik wil meedoen, maar kan de naam van mijn school niet terugvinden. Wat moet ik doen?

Indien u de naam van uw school tijdens het aanmelden niet kan terugvinden, gelieve te mailen naar info@mijnschoolisuniek.nl. Uw school wordt zo snel mogelijk toegevoegd aan de website.

Wat moet ik doen als ik bij het aanmelden per ongeluk een andere school dan de mijne heb geselecteerd?

Indien u bij het aanmelden een verkeerde school heeft geselecteerd, gelieve te mailen naar info@mijnschoolisuniek.nl. Dit wordt dan zo snel mogelijk aangepast.

Kan ik een SCHOOL-ID verwijderen?

Als u een SCHOOL-ID wilt verwijderen, gelieve te mailen naar info@mijnschoolisuniek.nl. Indien mogelijk mailt u met werkmailadres waarmee het SCHOOL-ID werd aangemaakt. Indien u via een ander e-mailadres contact opneemt, is een extra verificatie aan de hand van uw profielgegevens noodzakelijk.

Wat wordt er met de gegevens van mijn school gedaan?

De schoolgegevens worden intern op de website gebruikt, bijvoorbeeld om de locatie van een onderwijsinstelling op een kaart aan te duiden. Daarnaast kan de geüploade content, als hedendaags erfgoed, toegevoegd worden aan de collectie van het Onderwijsmuseum.

Hoe kan ik andere mensen uitnodigen om ook met het project mee te doen?

Het is mogelijk om andere docenten (van andere scholen) uit te nodigen voor www.mijnschoolisuniek.nl. Ga naar de pagina met uw profielgegevens, klik op ‘docenten uitnodigen’ en laat een e-mailadres achter van de persoon die u wilt uitnodigen.

Kan ik met meerdere klassen tegelijkertijd meedoen?

Een SCHOOL-ID geldt voor alle klassen van eenzelfde school. Opdrachten kunnen meerdere keren uitgevoerd worden, dus ook door verschillende klassen en leerlingen. Alle ingevulde opdrachten zijn te zien op het SCHOOL-ID van de betreffende school.

COLOFON

Initiatiefnemer

Onderwijsmuseum

Conceptontwikkeling

Onderwijsmuseum

Studio Louter

Vormgeving en ontwikkeling website

Studio Louter